lørdag 8. september 2012

Kuvert brød


Disse super gode kuvert brødene passer fint til supper, gryteretter, salater, grillmat ja egentlig det meste :)
De er selvsagt aller best helt ferske, men det gjelder jo stort sett det meste av gjærbakst.
Kan fryses for så å lunkes litt i stekeovnen før servering.

Til ca 20 kuvert brød:

50 gr smør
5 dl melk
1 pk fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel

1 egg
Valmue frø
Smelt smøret og ha i melken, la dette bli 37 grader og rør ut gjæren i den lunkene melke blandingen.
Ha hvetemel (ikke alt sammen), sukker og salt i en bakebolle/kjøkken maskin og bland det godt sammen. 
Tilsett så melke blandingen og rør deigen sammen.
Ha i litt og litt hvetemel til en passe smidig  deig. 
Pass på at det ikke blir for mye hvetemel for da blir de fort tunge.
Hev så deigen i 30 minutter.
Trill ut til ca 20 runde boller og sett de på en bakepapir kledd plate.
Etter hev i 30 minutter.
Klipp et kryss i hver bolle og pensle med egg. 
Strø valmue frø over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar