torsdag 5. januar 2012

Hvete kringle

En super hærlig og lett vindt kringle. Denne er bare en sikker vinner her i huset og i dag blir mannen min glad for her står det 4 stk og venter på han når han kommer hjem fra jobb i dag :)

Til 2 store kringler:

150 gr smør 
1/2 l melk
1 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
50 gr gjær (fersk)
1 1/2 l hvetemel til passe deig

Smelt smøret og ha i melken, la dette bli fingervarmt. Rør så gjæren ut i den lunkene melken.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melken.
Bland godt sammen til en fin og smidig deig. Pass på at det ikke has for mye hvetemel i slik t deigen blir tung.
Hev så i 40 minutter. 
DEl deigen i to og kjevle de ut til to rektangulære firkanter. Smær litt smør på hver leiv og strø over kanel og sukker. Rull leivene sammen og legg de på bakepapir kledd plate formet som en kringle.
Eller lag hvete stenger hvis du heller ønsker det.
Hev så i 20 minutter til.
Stekes ved 190 grader i ca 20 minutter.
Ha evnt litt melis glasur over ved servering.
Egner seg godt til frysing.

onsdag 4. januar 2012

Fylt foccaicia brød med spekeskinke, rucculasalat, pesto og smørost

Noen ganger kan man bli litt matlei og ønsker og lage seg et deilig smørbrød til lunsj eller kvelds.
Jeg bare digger Foccaia brød med masse godt pålegg og div grønnsaker på.

Her er et alternativ:

Foccacia brød (Oppskrift finner du her)
Rucculasalat
spekesinke
Grønn pesto
philadelfiaost naturell
cherry tomater
agurk
paprika

Del  foccacia brødet i to deler og smør litt philadelfiaost på begge delene.
Smør så litt grønn pesto på den ene delen.
Legg rucculasalat, tomater i små skiver, paprika skiver, agurk og spekeskinke på og legg på den andre delen av foccaica brødet og server .

Foccaciabrød

Et herlig brød som både kan brukes til feks supper, smørbrød med div godt pålegg på eller grillmat.

Til en stor brødform:

7 dl lunkent vann
25 gr gjær
3 ts olivenolje + 1 ss vann
1 1/2 ts salt
1/2 ts sukker
ca 14 dl hvetemel
2 ss olivenolje, grovsalt, rosmarin, oliven eller valnøtter

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen, tilsett det lunkene vannet og oljen. Bland deigen godt sammen og tilsett den siste oljen slik at den smører deigen. Sett deigen til hveing i ca 20 minutter.
Bre den så utover ei stor brødform og  bruk så en finger og stikk ned i deigen slik at det dannes små groper i den. Ringle over litt olivenolje. Strø over litt grovsalt og evnt det andre du ønsker og ha på brødet.
Etter hev i 30 minutter og stek brødet midt i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

mandag 2. januar 2012

Baggy barne lue og løs hals

I mangel på modell måtte engelen Gabriell stille. Så luen ble ikke sittende som den skulle.
Settet er strikket i enkel babyull og er egentlig et damesett, men med tynnere pinner og enkelt garn kan man jukse litt på størrelsene :)

Hello kitty ullbukse

ty 
Hello kitty ullbukse str 6 år, strikket i østlandsgarn på p nr 3,5.
Kan tenke meg at ei lita snuppa blir glad no når ho får Hello kitty på rumpa, hehe.