mandag 30. april 2012

Karin`s homemade pizza


Denne nydelige pizzaen laget jeg til familiens kosekveld. 
Den ble borte på et lite øyeblikk og var utrolig god på smak :)

Til en stor pizza:

Bunn:
2 dl lunkent vann
25 gr gjær
1/4 ts salt
1 ss olivenolje
4,5-  5 dl hvetemel

Bland alle ingrediensene til bunnen og bland den til en smidig deig.
La bunnen heve i ca 30 minutter. 
Lag fyllet mens bunnen hever.

Fyll:
1 liten box tomatpurre
Spe med melk til passe tykkelse
litt sukker
1 ts paprika pulver
litt salt og pepper
1 kninesisk hvitløk finhakket eller 4 fedd hvitløk
150 -200 gr kjøttdeig stekt
3 røkte kjøttpølser finkuttet
1 løk finkuttet
1 paprika i små biter
1/2 chili, finhakket
ca 1 ss worcestershire sause

Garnityr:
Revet ost
Pizzakrydder

Bland tomatpure og melk til en passe tykk saus. Ha litt sukker i.
Ha så i paprika pulver, salt, pepper og finhakket hvitløk. 
La dette småputtre ca 2 minutter.
Tilsett finhakket chili og worcestershire sausen.
Ha så i den stekte kjøttdeigen, pølsebitene, rå løk og paprika og bland alt godt sammen.

Ha så bunnen på en smurt bakeplate og kjevle den utover.
Bre så fyllet over bunnen.
Strø over revet ost og ha pizzakrydder på.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 200 - 225 grader i ca 20 minutter.

Enjoy :)

lørdag 28. april 2012

Chiliglasert kyllingfilet med paprikasaus


Dette er en rask og enkel rett å lage.
Mye god smak og kyllingfileten blir så saftig og god på smak.

Til 3 pers:

4 kyllingfileter
1-2 ss margarin
4 ss søt chilisaus
litt salt og pepper

Paprikasaus:
1/2 løk finhakket
1 ss olje eller flytende margarin
1 stor gul eller rød paprika, hakket
1 ss frisk timian eller 1/2 ts tørket timaian
1 1/2 dl vann
1/2 grønnsaksbuljong
3 ss søt chilisaus
1 ss persille, hakket

Tørk av kyllingfiletene. Smelt margarin i en stekepanne og stek filetene pent brune i ca 2 minutter på hver side. Etterstek ved svak varme ca 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Ha salt , pepper og søt chilisaus på hver kylling. La hvile i 3-4 minutter før du serverer.

Paprikasaus:
Skyll, rens og del opp grønnsakene.
Varm olje/margarin i en kjele, tilsett løk og la den surre til den blir myk og blank.
Tilsett hakket paprika, timian, vann og grønnsaksbuljongen.
La alt småkoke i ca 10 minutter. Mos sausen med en stavmikser eller i en blender.
Smak sausen til med søt chilisaus. Pynt med litt persille.

tirsdag 24. april 2012

Tunika


Denne er strikket til mitt tante barn som bor på Værøy.
Hun bare elsker alt av strikke plagg og da må selvsagt tante strikke til pia :)
Denne er str 8 år, men synst den virker liten i str.
Den er strikket i Sandnes mini duett som er en blanding av bomull og merino ull. 
Et nydelig garn ås trikke av og plagget ble utrolig mykt og behagelig.

mandag 9. april 2012

Hummingbirdkake

En saftig og god kake som minner meg litt om gulerotkake.
Denne inneholder ananas og banan og smaker helt fortreffelig.
Denne kaken er opprinnelig bakkt i 3 former 20cm i diameter, men jeg bakte 2 bunner i 24 former og det funket helt fint.

Oppskrift:
300 gr sukker
3 egg
3 dl solsikkeolje
270 gr moset banan
1 ts kanel + litt til pynt
300 gr hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt
1/4 ts vanilje estrakt
100 gr ananas kuttet i små biter
100 gr valnøtter, hakket + litt hakket og hele til pynt

Forvarm ovnen til 170 grader.
Ha sukker, banan, egg, olje og kanel i en kjøkken maskin og bland godt.
Tilsett sakte mel, natron, salt og vanilje estrakt og kjør til alt er godt blandet.

Rør inn de hakkede valnøttene og ananasen for hånd.

Fordel blandingen i 2 24 cm springformer og  stek kakene i 20-25 min eller til de er gyldene og har en svampaktig konsistens. La kakene få hvile litt i formen før du tar de ut og avkjøler de helt på rist.

Kremtopping:
600 gr melis
100 gr romtemperert smør
125 gr kald kremost

Visp melisen og smøret i en kjøkkenmaskin og bland det godt sammen.
Ha i kremosten og bland den godt inn.
Kjør på middels hastighet i 5 min til alt er lett og luftig. Ikke visp for mye da blir kremen fort for løs.

Legg så en kakebunn på et fat og bre over lit av kremost toppingen. Legg på bunn nr 2 og dekk hele kaken med toppingen. Pynt me valnøtter og dryss over litt kanel.

Oreo cheesecake Cookies


Disse er farlig gode. Oppskriften er hentet fra Pasion4baking.
Lett å lage og enda lettere å spise opp, hehe ;) Rett og slett farlig gode :)

Oppskriften slik jeg gjorde det:

115 gr mykt smør
100 g philadelfia ost
225 gr sukker
1 ts vanilje estrakt
180 gr hvetemel
100 gr melkesjokolade knapper
1 pk oreo kjeks
litt hvit smelta sjokolade til å pynte oppå kjeksene.

Sett stekovnen på 190 grader.
Miks smør og philadelfia ost i en bolle, miks godt til den blir myk og kremaktig ( ca8 min).
Tilsett sukker og pisk i 3 min til.
Tilsett så vaniljeestrakt og hvetemel og visp sammen godt.
Tilsett sjokoladeknappene og bland de godt inn i deigen.

Del oreokjeksene og ta bort det hvite fyllet i kjeksene. Knus oreo kjeksene til de blir finmalte.

Lag passe store boller av deigen og rull de i oreo kjeksen. Sørg for at den er helt dekket med oreo før du setter de på bakepapirkledd plate. Stek de i 12-15 min. Ta de ut selv om de ikke ser helt ferdige ut, de blir harde etter noen minutter.

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og ringle den over kjeksene.


søndag 8. april 2012

Søte hullmønster sokker

Søte hullmønster sokker strikket i sisu på pinne nr 2,5.
Str 37.
Jeg digger å strikke sokker med hullmønster og synes de blir så flotte.


Knestrømper

Knestrømper, Valdres
Marius strømper

Knestrømper Valdres


Strikket i pt5 på pinne nr 3,5.

Genser til min datter


Endelig er genseren til min datter ferdig og hun ble strålende fornøyd.
Den er strikket i Eco alpakka garn på pinne nr 6, et mykt og behagelig garn.
Genseren er str M.