lørdag 16. juni 2012

Hjemmelaga hamburgerbrød


I dag laget jeg hjemmelagde hamburgerbrød og er noen av de beste jeg har smakt.
Har lenge lett etter hamburger brød men de blir bare tørre og slettes ikke gode. Så endelig har jeg funnet noen som duger :)
Oppskriften fant jeg i bloggen til Trine`s matblogg 

Til 10 hamburgerbrød:

2,5 dl melk
1 dl vann
1 ss sukker
3/4 ts salt
25 gr fersk gjær
500 gr hvetemel
50 gr smør i terninger
vann + sesamfrø til granityr

Varm melk og vann til 37 grader og rør inn gjæren.
Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i en kjøkkenmaskin.
Elt i ca 10 minutter på middels hastighet.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene, ca 10 minutter til.
Sett deigen til heving i ca 30-60 minutter.
Del så deigen i 10 emner a ca 100 gr pr brød.
Trill så boller som trykkes flate med håndflaten. 
Ettehev i ca 30-45 minutter.
Pensle med vann og strø sesamfrø over.
Stek ved 225 grader i 10-12 minutter.

Kan fryses.

søndag 3. juni 2012

4 - korns brød


Hva er vel bedre enn nystekte brød med brunost?
Jeg bare digger det :)
Disse brødene blir saftig og gode.
Skorpene blir sprø akkurat slik jeg liker det.

Til 3 brød:
Trinn 1:
150 gr helkorn hvete
100 gr solsikkekjerner
75 gr linfrø
75 gr sesamfrø
4,5 dl kokende vann

Trinn 2:
850 gr hvetemel
150 gr sammalt grov
100 gr sammalt hvete
6,5 dl vann, lunkent (37 grader)
1 ss sirup
1 pk tørrgjær
1 ts salt

Bland alle ingrediensene til trinn 1 i en bolle og dekk med plast.
La det stå i minst 2 timer eller natten over.

Tillsett deretter de andre ingrediensene fra trinn 2, men hold igjen litt av hvetemelet.
Kjør deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet til du får en jevn røre.
Spe med hvetemelet til deigen får passe konsistens. 
La deigen så heve til dobbel str, ca 45 minutter.
Form så 3 brød og legg de i smurte former.
Sett de så til etterheving i 45 minutter.
Stek de så ved 220 grader i 30-40 minutter.
La brødene kjøle på rist.

lørdag 2. juni 2012

BBQ-marinerte kylling klubber


Sommeren begynner nå å nå Nord-Norge og da må vi jo være klar til grill sesongen.
I dag ble det BBQ-marinerte kylling klubber og de smakte helt fortreffelig.
Marinaden ble passe søt og en anelse smak av søt honning.

Til 2 pers:

15 rå kylling klubber

Marinade:
2 hvitløksfedd, finhakket
3 ss ketchup
3 ss soyasaus
2 ss flytende honning
1 ss sesamolje

Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål. Hell dette i  en dobbel brød pose og legg i kylling klubbene.
La dette ligge å marineres i 2 timer eller natten over.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg så kylling klubbene i en ildfast form og stek de lett gyldene, ca 20 minutter.
Server med en frisk salat til og chips.
Enoy in the sun :)