lørdag 10. november 2012

Biff og Bacon sandwich


Dette er en nydelig rett som jeg hentet ideen fra på stam plassen min  På Byen her i Tromsø.
Måtte jo selvsagt prøve å lage det hjemme også og ble skikkelig fornøyd med resultatet.
Det ble utrolig godt og alle smakene var slik de skulle være :)

Til 2 pers:

En passe stor Foccaica bit (oppskrift finner du her )
150 gr biff kjøtt
en god dæsj søt soya saus
litt presset hvitløk
salt og pepper
100 gr bacon
salat
paprika
rød løk
3 ss BBQ saus
3 ss majones

Bland soya saus, presset hvitløk, salt og pepper og ha i strimlet biffkjøtt.
La dette marineres ca 1 time.
Stek det så sammen med baconet i en stekepanne.
Lag BBQ majonesen slik: Bland BBQ saus og majones godt sammen og sett det til side mens kjøttet stekes.
Kutt opp salat, rød løk og paprika i passe biter.
Del så foccaica brødet  i to og stek det litt i en stekepanne slik at det blir litt sprøtt.
Legg en bit foccaica på en tallerken og smør BBQ majones på brødet. Legg så litt salat, rødløk og paprika og legg biffkjøtt og bacon på toppen. 
Bre litt BBQ majones på den andre delen av foccaica brødet og legg det oppå kjøttet.
Server med feks råstekte poteter.

fredag 9. november 2012

Kyllingwrap med søt chilisaus


Min søster snakket så varmt om denne retten at jeg bare måtte prøve.
Angret ikke for å si det sånn :)
Utrolig godt og så lettvint å lage.

Til 2 pers:

4 wraps
2 kylling filtet
1/2 pk med chrispy chicken mix
agurk
paprika
salat
litt hamburger dressing
litt søt chilisaus

Skjær kyllingen i passe biter og rull den så i krydder mix.
Stek de så i en stekepanne med litt olje.
Legg litt salat i hver tortillas. Skjær paprika og agurk  i strimler og legg de på wrapsen.
Ha litt hamburger dressing på og ringle over litt søt chilisaus.
Legg så kyllingbitene på og brett wrapsen sammen.
Enjoy :)


Bringebær cookies


Disse nydelige bringebær kakene fant jeg i bloggen til
Trine , hun har så mye godt i bloggen sin at jeg kan bruke mange timer på å sitte å lese :)

til ca 40 kaker:

200 gr smør
200 gr melis
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
2 egg
4 ss maizenna
350 gr hvetemel
1 ts bakepulver
tykt bringebær syltetøy

Rør smør og melis luftig i en kjøkkenmaskin.
Rør inn egg og vaniljefrøene og rør til deigen blir kremete.
Sikt inn hvetemel, maizenna og bakepulver. Bland godt.
La deigen hvile mint 1 time i kjøleskapet.
Rull så deigen til en pølse og skjær passe tykke skiver som trille til små kuler.
Legg de på et stekebrett med god avstand mellom siden kakene flyter litt utover.
Lag en liten grop i hver kake og ha litt syltetøy i hver cookie.
Husk å bruk tykt syltetøy.
Stekes ved 160 grader i va 20 minutter eller til de er passe stekte og syltetøyet er stivnet.
Kjeksen skal være ganske lys.

onsdag 7. november 2012

Ovnsbakt sei med eple biter, paprika og hermetiske tomater


Dette var bare så utrolig godt.
Minnet meg litt om Bacalao.
Fisken blir så god når man steker den i stekeovnen og sausen satte den perfekte prikken over det hele.

Til 3 pers:

800 gr seifilet
1 eple i biter
1 paprika i strimler
1-2 rød løk i tynne strimler
1 boks hermestiske tomater
oliven olje
sitronsaft
persille
salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær fisken i passe biter og dryss litt salt og pepper på.
Ringle over litt oliven olje og drypp litt sitronsaft over.
Stek fisken i 10 -15 minutter.
Imens tilberedes grønnsakene.
Ha litt oliven olje i en stekepanne og ha i paprika, rød løk og eple bitene og la det surre til løken er myk.
Ha så i de hermetiske tomatene, persille og smak til med salt og pepper.
La dette surre mens fisken stekes.
Server med kokte poteter
Bon apetitt :)

tirsdag 6. november 2012

Caffe latte cupcakes


Cup cakes finnes i mange forskjellige varianter og måtte jo selvsagt prøve
med yndlings drikken min... Nemelig caffe latte:D
Resultatet ble knall suksess.
En herlig smak av deilig caffe.

til 12 cup cakes:

115 gr smør
3/4 dl melk
1/2 ts vaniljeessens
3 egg
225 gr sukker
170 gr hvetemel, siktet
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ss tørrmelkspulver
1 ss pulverkaffe

Glasur:
330 gr melis
110 gr tørrmelkspulver
1 ss pulverkaffe
115 gr smør, mykt
1/2 dl melk
4 dråper vaniljeessens

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Varm smør, 1/2 dl av melken og vaniljeessens forsiktig, og rør til smøret er smeltet.
Ha i resten av melken og avkjøl.

Pisk eggene til en tykk kremet røre.
Tilsett sukker litt om gangen, og rør deretter inn halvparten av smørblandingen, halvparten av melet og alt bakepulvret. Pisk det godt sammen. Tilsett resten av smørblandingen, melet, tørrmelkspulvret og kaffepulvret. Pisk til en glatt røre.
Fyll så 12 cup cakes former og stek de i 20 minutter.
Avkjøl de før glasuren has på.

Bland alle ingrediensene til glasuren og pisk ved lav hastighet i 1 minutt.
Skru opp hastigheten og visp videre i 5 minutter.
Fyll en sprøytepose og sprøyt glasur på hver cup cakes og nyt de med en god kopp kaffe eller te :)
Enjoy:)

torsdag 1. november 2012

Krumkaker med cognac


Å med julen høre jo selvsagt krumkaker til :)
Her er en variant tilsatt cognac, synes ikke man smaker så mye av cognac men sprø og gode blir de.

150 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
150 gr smeltet smør
en god dæsj cognac
litt vann

Smelt smøret.
Pisk  egg og sukker til eggedosis.
Tilsett hvetemel, smør, cognac og vann og bland godt sammen.
Ha 1 ss med røre i krumkake jernet og stek de lys gyllen.

Merry christmas ;)

Krumkaker


Nå nærmer julen seg med raske skritt og kake boksene må vel fylles litt opp.

Her er en enkel og grei oppskrift på krumkaker:

5 egg veies
Ta like mye sukker som eggene veier
Ta like mye hvetemel
5 ss vann

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett hvetemel og vann og bland godt sammen.
La røra stå natten over eller noen timer. 
Blir den for tykk tilsettes mer vann.
Ha ca 1 ss røre i krumkake jernet og stek de lys brune.