lørdag 15. desember 2012

Trøffel kuler


Disse trøffel kulene er min datter så utrolig glad i.
Da hun skulle komme hjem på skolefri spurte hun om ikke jeg kunne lage de og selvsagt måtte jeg jo bare løpe til kjøkkenet og lage de til henne :)

Oppskrift:
150 gr margarin smeltes og avkjøles
250 gr melis
3 ss oboy
2 1/2 ss vaniljesukker

Kokosmasse til å rulle kulene i

Smelt smøret og la det avkjøles litt.
Ha det tørre i en bolle og rør inn smøret.
Trill små kuler og rull de i kokos.
Sett de 1/2 time i kjøleskapet før de has i en tett boks.
oppbevares i kjøleskapet.

Hjemmelaget marsipan


Hjemmelaget marsipan er bare så utrolig nydelig.
Mannen i huset er nå berget til over nyttår :)

oppskrift:
500 gr mandler skoldes (la de tørke noen dager før de males)
500 gr melis
1 ts indisk tragant (fås kjøpt på apotek)
2 eggehviter
evt konditorfarge

Mal mandlene og bland alle ingrediensene godt sammen.
Trill små kuler og legg de i en tett boks.
Stikk evt en liten mokkabønner i til pynt.
 God jul :)

søndag 2. desember 2012

Chocolate oat crunch biscuits


Disse er bare helt utrolig gode :D
Bare en ting å si finn frem bake bollene og sett i gang :D
Man kan i tillegg ha i feks tørket tranebær, sjokolade biter ol.

til 12 stk (Anbefaler å dobble de med en gang ;)

100 gr smør
100 gr sukker
1 ts sirup
100 gr hvetemel
100 gr havregryn
1/2 ts natron
1/2 ta bakepulver
200 gr melkesjokolade eller annen type sjokolade

Forvarm ovnen til 175 grader.

-rør smør, sukker og sirup lys og luftig.
Tilsett de andre ingrediensene og bland godt, den vil bli kornete.
Form deigen til 12 små kuler.
Plasser de på et stekebrett med litt avstand fra hverandre.
Trykk de lett ned med hånden for å "crunche" de litt.
Stek i 20 minutter
Avkjøl på rist.
Smelt så melkesjokoladen over vannbad og dypp hver kjeks slik at halve kjeksen dekkes med sjokolade.
La sjokoladen stivne før de legges i en tett boks.

Julekjeks med mandel og sitron


Som alle de andre år må jeg prøve ut et par nye julekjekser.
I år ble det disse som minner meg litt og havreflarn men smaker sitron :D
Og jeg elsker jo bare sitron, mmmm :D

oppskrift:

175 gr mandler
200 gr sukker
1/2 ts bakepulver
1 ss hvetemel
2 eggehviter stiv pisket
revet skall av 2 sitroner

Forvarm ovnen til 180 grader.
Skåla mandlene og mal de i en foodprosessor (ikke for fin malt).
Bland mandler, sukker og sitronskall i en bolle.
Sikt inn hvetemel og bakepulver.
Pisk eggehvitene stive, men ikke for stive og bland det forsiktig inn.
Fyll røren i en pose og klipp hull i et hjørne, ca 1 cm.
Sprøyt små dotter på bakepapir kledd plate. 
Ha god avstand mellom dottene da de flyter mye utover.
Stek i 10 minutter.