tirsdag 29. januar 2013

Luftig pølsegrateng med hvit ostesaus


Dette ble en luftig og god pølsegrateng:)
Jeg bare digger all mat som lages i en og samme form.
Enkel og rask og røre sammen er jo også et stort pluss når man kan ha en litt hektisk hverdag.

Til 4 pers:

4 røkte kjøttpølser
50 - 100  gr bacon
ca 200 gr tørr makaroni (kokes)
ca 2 dl amerikansk grønnsaks blanding

ostesaus:

3 ss smør
5 ss hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt 
pepper
0,5 ts malt muskat
2 dl revet ost
2 egg

revet ost på toppen.

Kok makaroni som anvist på pakken
Skjær pølsene og baconet  i små biter og stek de litt i en stekepanne. 
Ha i grønnsakene og la de steke litt mens sausen lages,

Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med melk og rør slik at det blir en klump fri saus.
La det små koke i 4-5 minutter.
Ta pannen av platen og tilsett eggeplomme og revet ost.
Bland pølseblandingen og makaronien sammen med sausen.
Stivpisk eggehviten og rør den inn i gratengen.
Hell gratengen i en ilsfast form og stek den ved 180-200 grader i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar