torsdag 31. oktober 2013

A gong bao kylling


Dette falt meget godt i smak her hjemme.
Skikkelig thai mat smaker jo bare helt fantastisk og var veldig lett å lage.
Denne havner nok ofte på middags bordet her hjemme.

Til 4 pers:

4 kyllingfileter
30 gr cashewnøtter
3-5 chili
30 gr fersk ingefær
2 vårløk
3 gulerøtter
1 liten brokkoli
sesamfrø
olje til steking

Marinade:

4 ss maixenna
3 ss soyasaus
2 ss olje
3 ss risvin eller hvitvin

Saus:

1 dl soyasaus
4 ts brunt sukker
2 ts balsamico
1 dl vann
4 ts maizenna

Skjær kyllingen i små biter.
Bland sammen marinaden og ha i kyllingen, la dette marineres i 30 minutter.
Skjær gulerot i tynne skiver, brokkolien i små buketter og finsnitt vårløken.
Del chiliene i to og fjern frøene, finsnitt den. Finsnitt også ingefæren.
Stek cashewnøttene i en tør stekepanne til de får en gyllen farge.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
Stek grønnsakene noen minutter i en wokpanne  i litt olje og legg grønnsakene til siden.
Stek så kyllingen , gjerne i flere omganger og sett det til siden.
Stek ingefæren slik at den blir sprø, tilsett chili og stek til den blir myk.
Ha  kyllingen tilbake i wok pannen  og hell over sausen og gi det et oppkok.
Tilsett gulerot og brokkoli og smak til med litt pepper.
Dryss over cashewnøtter, vårløk og litt sesamfrø rett før servering.

Server med kokt ris.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar