torsdag 3. oktober 2013

Tonnys lettvinte winerbrød


Dette må være en av de beste oppskriftene på winerbrød eg har laget.
De ble så luftige at de nesten smeltet på tungen.
Jeg dobblet oppskriften og fikk ca 23 stk.
Disse blir nok en favoritt her i huset :)

400 gr hvetemel
2 ss sukker
250 gr smør
ca 75 gr gjær
2 egg
2 dl lunkent vann eller kaldt hvis du skal kaldheve de

Ha det tørre i en bakebolle og smuldre smøret i hvetemelet.
Elt FORSIKTIG inn sammenpisket egg og vann.
Deigen skal være løs!!!
Sett deigen på bakepapir kledd plate med to spiseskjeer.
Hevetiden varierer om du varmhever de eller kaldhever de.
Varmheving - 1 time
Kald heving - 1 1/2 
Pensle forsiktig med egg før steking.
stekes ved 225 grader i 5-8 minutter.
Avkjøl de på rist
Glaseres med melisglasur tilsatt romdråper.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar