torsdag 31. oktober 2013

A gong bao kylling


Dette falt meget godt i smak her hjemme.
Skikkelig thai mat smaker jo bare helt fantastisk og var veldig lett å lage.
Denne havner nok ofte på middags bordet her hjemme.

Til 4 pers:

4 kyllingfileter
30 gr cashewnøtter
3-5 chili
30 gr fersk ingefær
2 vårløk
3 gulerøtter
1 liten brokkoli
sesamfrø
olje til steking

Marinade:

4 ss maixenna
3 ss soyasaus
2 ss olje
3 ss risvin eller hvitvin

Saus:

1 dl soyasaus
4 ts brunt sukker
2 ts balsamico
1 dl vann
4 ts maizenna

Skjær kyllingen i små biter.
Bland sammen marinaden og ha i kyllingen, la dette marineres i 30 minutter.
Skjær gulerot i tynne skiver, brokkolien i små buketter og finsnitt vårløken.
Del chiliene i to og fjern frøene, finsnitt den. Finsnitt også ingefæren.
Stek cashewnøttene i en tør stekepanne til de får en gyllen farge.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
Stek grønnsakene noen minutter i en wokpanne  i litt olje og legg grønnsakene til siden.
Stek så kyllingen , gjerne i flere omganger og sett det til siden.
Stek ingefæren slik at den blir sprø, tilsett chili og stek til den blir myk.
Ha  kyllingen tilbake i wok pannen  og hell over sausen og gi det et oppkok.
Tilsett gulerot og brokkoli og smak til med litt pepper.
Dryss over cashewnøtter, vårløk og litt sesamfrø rett før servering.

Server med kokt ris.

Enjoy :)

torsdag 24. oktober 2013

Chili con carne tacos


I dag ble det mexikasnk middag :)
Den er litt hot men veldig god smak.
Siden jeg har ligget syk i 1 uke nå er dette første middagen
 på en uke jeg faktisk har smakt noe som helst av :)

Til 4 pers:

1 pk kjøttdeig
1 løk
4 fedd hvitløk
1 gulerot
3 ss tomatpure
1 boks kidneybønner
2-3 dl vann
salt og kajennepepper

ris til 4 pers
1 pk taco skjell
creme frech

Kok risen slik som det står på pakken.

Stek kjøttdeigen og hakk den i mindre biter.
Tilsett finhakket løk, hvitløk og raspet gulerot og fres det sammen med kjøttet.
Tilsett tomatpure, bønner og vann og bland godt.
Kok til det begynner å tykne og smak til med salt og kajennepepper.

Server med kokt ris, varme taco skjell og en klatt creme frech.
Jeg serverte også en grønn salat ved siden av :)

Enjoy :)

søndag 20. oktober 2013

Sokker med kattemotiv


Sokker med kattemotiv strikket i garnet 7 brødre.
Mønster fås kjøpt her : joridweb.comhttp://www.joridweb.com/butikk/butikk.html

fredag 18. oktober 2013

Karin`s Pastagryte

Denne pastagryten er mild og god på smak.
Man kan tilsette det en har i kjøleskapet og vips blir det en 
en lettvint middag som smaker godt :)

Til 3 pers:

1 pk karbonadedeig eller kjøttdeig
1 stor gulerot raspet
1 løk finhakket
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
3 fedd hvitløk
2 ss søt soyasaus
salt og pepper
1/2 pk matfløte
Pasta til 3 personer

Kok pasta som anvist på pakken.

Stek kjøttdeigen med litt salt og pepper på og ha i løk. La dette surre litt.
Tilsett presset hvitløk og gulerot.
Hell så over de hermetiske tomatene og ha i tomatpure.
La det småputtre litt.
Tilsett så matfløten og la det puttre noen minutter før servering.

Enjoy :)

torsdag 17. oktober 2013

Karrygryte


Denne gryten måtte bare falle i smak siden den inneholder to av mine favoritt ingredienser.
 Kylling og karry er noe av det beste jeg vet  :) 
Og disse to ingrediensene passer jo så godt sammen :)

Til 4 pers:

4 kylling fileter
4 store tomater
3 gulerøtter
1/2 purreløk
1 ss karry
smør til steking
1 boks lettrømme
litt salt
Kokt ris til 4 pers

Skjær kyllingen i små biter.
Rens og kutt gulerøt i små terninger, kutt purren i ringer og tomaten i båter.
Smelt litt smør i en stekepanne og fres kyllingen i dette. Pass på at karryen ikke brenner seg.
Legg så kyllingen i en gryte og stek grønnsakene i resten av karry smøret.
Ha grønnsakene så i gryta sammens med kyllingen og slå over en boks med rømme.
Rør godt grunt og la det små koke noen minutter. Smak til med salt og evt mer karry.
Server med kokt ris.

Enjoy :)

fredag 11. oktober 2013

Suksessterte

På de fleste festbord finner man denne kaken.
Og i helgen skal vi ferie min kjære mann sin bestemor som fyller 80 år :)

Til en kake trenger du:
Bunn:
200 gr malte mandler
200 gr melis
5 eggehviter

Fyll:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gr sukker
1 ts vaniljesukker
125 gr smør

Mal mandlene.
Stivpisk eggehvite og melis og tilsett de malte mandlene.
Ha røren i en springform 24cm og stek den ved 180 grader i ca 20 minutter.

Fyllet lages slik:
Kok opp forsiktig under omrøring fløte, sukker og eggeplommer.
Avkjøl litt og tilsett smør.
Avkjøl kremen og ha den over kaken.
Pynt med evt mandel flak eller smeltet sjokolade.

Enjoy :)

torsdag 10. oktober 2013

Kylling gryte

Etter inspirasjon fra siden Mat fra bunnen måtte jeg bare prøve denne 
kylling gryten. Og jeg angrer ikke :)
Smakte kjæmpe godt :)

Til 4-5 pers:

4 kylling fileter
1 liten blomkål
3 små gulerøtter
1/2 purreløk
2 vårløk
1/2 paprika
litt smør
4-6 ss hvetemel
5-6 dl vann
3-4 dl eplejuice
litt hønsebuljong
salt
pepper
kyllingkrydder
paprikapulver
litt cajennepepper
2-3 dl kremfløte

Skjær kyllingen i små biter og stek den litt. Ha på salt,pepper,paprikapulver og litt cajennepepper mens du steker kyllingen.
Lag en lys jevning av smeltet smør og hvetemel og tillsett vann. Ha så i eplejuice og hønsebuljong og la dette koke opp.
Tilsett så div grønnsaker og den stekte kyllingen og la det små koke til grønnsakene er møre.
Rett før servering tilsettes kremfløten.

Serveres med ris.

Enjoy :)


tirsdag 8. oktober 2013

Kuvertbrød


Disse søte små kuvertbrødene er kjempe gode til feks supper og gryteretter.
Lett å bake og blir luftige :)
De er selvsagt aller best når de er helt ferske men har de vært en tur innom fryseren kan man bare varme de litt i stekeovnen før servering.

Til ca 20 kuvertbrød trenger du:

50 gram smør
5 dl melk
50 gram fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel

1 egg 
valmuefrø

Smelt smøret og tilsett melken, la den bli fingervarm (37 grader) og rør ut gjæren i melke balandingen.
Ha sukker, salt og 10 dl hvetemel i en kjøkkenmaskin/bakebolle og bland dette.
Tilsett så melke blandingen og bland godt.
Tilsett mel til en passe deig. Ikke ha i for mye da blir kuvertbrødene tørre og tunge.
Deigen kan godt være litt klissete.
Hev så i 30 minutter på et lunt sted.
Trill så ut bollene og sett de på en bakepapir kledd plate.
Etterhev i 30 minutter.
Stekes ved 225 grader i 8-10 minutter.
Klipp et lite kryss i hvert kuvertbrød og pensle med egg.
Strø så valmuefrø over.

Enjoy :)

torsdag 3. oktober 2013

Tonnys lettvinte winerbrød


Dette må være en av de beste oppskriftene på winerbrød eg har laget.
De ble så luftige at de nesten smeltet på tungen.
Jeg dobblet oppskriften og fikk ca 23 stk.
Disse blir nok en favoritt her i huset :)

400 gr hvetemel
2 ss sukker
250 gr smør
ca 75 gr gjær
2 egg
2 dl lunkent vann eller kaldt hvis du skal kaldheve de

Ha det tørre i en bakebolle og smuldre smøret i hvetemelet.
Elt FORSIKTIG inn sammenpisket egg og vann.
Deigen skal være løs!!!
Sett deigen på bakepapir kledd plate med to spiseskjeer.
Hevetiden varierer om du varmhever de eller kaldhever de.
Varmheving - 1 time
Kald heving - 1 1/2 
Pensle forsiktig med egg før steking.
stekes ved 225 grader i 5-8 minutter.
Avkjøl de på rist
Glaseres med melisglasur tilsatt romdråper.

Enjoy :)

onsdag 2. oktober 2013

Sportell brød


Fikk denne oppskriften av søsken barnet mitt og hun hadde fått oppskriften fra
Sportell (derfor kalte hum de for Sportell brød)
Jeg er stadig på jakt etter gode brød oppskrifter og denne falt meget godt i smak :)

Til 4 brød trenger du:
ca 2 kg hvetemel
500 gr sammalt hvete grov
2 pk tørrgjær
1 1/2 ss salt
100 gr smelta smør
12 dl vann

Ha det tørre i en kjøkken maskin (ikke tilsett alt hvetemelet med en gang).
Smelt smøret og tilsett vannet, varm det til 37 grader.
Bland væsken inn i det tørre og bland godt.
Ha i litt og litt hvetemel til en passe deig.
Ikke ha i for mye da blir brødene tunge og tørre.

Enjoy :)