søndag 12. januar 2014

Thai suppe med kylling


Dette er en av de beste thai suppene jeg har laget og smakt.
En lettvint og smaksrik suppe.
En kan variere hvor sterk en vil ha den med å ha mer eller mindre chili i suppen.
En suppe jeg kan anbefale på det sterkeste :)

Til 4 pers:

20 gr fersk ingefær
1 chili 
2 sitron stenger
2 fedd hvitløk
6-8 sjalottløk
2-3 bokser kokosmelk
5 dl kylling kraft (2 terninger + vann)
1 rødløk
4 vårløk
4 kyllingfileter
8 cherrytomater
skall fra en lime, og saften for å smake til suppen
2-3 ts fiskesaus
1 ss karri
frisk korainder

Skjær rødløk, sjalottløk og vårløk i biter.
Stek det mykt i litt olje.
Tilsett finhakket ingefær, hvitløk og chili og la det stekes litt sammen med løken.
Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele.
Tilsett løken, karri, fiskesaus, sitrongress (delt i to) tomater (delt i to), limeskall og kok opp.
Del kyllingen i passe biter og ha den i suppen.
Smak til med salt, pepper og lime saft og kok suppen i 15-20 minutter.
Rett før servering tas sitrongresset ut og tilsett hakket koriander.

Server med evt ris eller godt brød 

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar