torsdag 27. februar 2014

Kylling i østersaus


Blir vist aldri lei kylling eller thai inspirert mat :)
Denne retten er både sunn og smaksfull og kan tilsette de grønnsakene man selv vil, variasjonene er uendelig:)

Til 4 pers:

4 fylling fileter
Marinade til kyllingen:
3-4 ss østersaus
2 ss soyasaus
litt pepper
litt salt

Bland marinaden godt sammen.
Kutt kyllingen i små biter og ha den i marinaden.
Mariner i noen timer eller aller helst over natten. Da blir den aller best :)

4-5 gulerøtter
1 stor løk
1 pk sukererter
1 paprika
1/2 gl vann
litt maizenna mel utrørt i litt vann for jevning
smak til med evt mer østersaus og soyasaus

Kutt grønnsakene i mindre biter.
Stek først kyllingen i en wok panne og tilsett grønnsakene.
La dette frese sammen i noen minutter.
Ha så på 1/2 gl vann og la det trekke noen minutter.
Lag jevning av maizenna mel og hell over.
Smak til med mer soyasaus eller østersaus 

Server med kokte eggnuddler eller kokt ris.

Enjoy :)

lørdag 22. februar 2014

Safari dream


Dette er en lett og rask dessert å lage :)
Ikke er den for mektig heller og smaker nydelig :)

Til ca 4 pers trenger du:
1 pk safari kjeks med sjokolade
1 pk philadelfia ost light
1 kopp melis
2 ts vaniljesukker
1 pk fløte

Knus kjeksene i en pose og ha over i en serverings skål eller 4 posjons skåler.
Pisk ost, melis og vaniljesukker sammen og tilsett fløten.
Pisk videre til passe konsistens og bre denne over kjeksen.
Sett det kaldt.
Server med  valgfri frukt/bær feks: lune bjørnebær, grilla ananas, kiwi og jordbær ,rørte eller friske jordbær eller noe annet du har lyst på.

Enjoy :)

mandag 17. februar 2014

Skoleboller


Har bakt disse skolebollene i årevis men denne gangen ble de bare helt fantastisk gode.
Noe så luftig er det lenge siden jeg har laget :)
Mannen i huset elsker hvetebakst og jeg baker med hjertens lyst.
Kan vel si det slik at kjøkkenet er min favoritt plass :)

Til ca 30 stk:

150 gr smør
7 dl melk
50 gr fersk gjær
2 dl sukker
ca 1,7 dl hvetemel til passe deig

Vanilje krem:
1 vaniljestang
5 dl melk
5 eggeplommer
120 gr sukker
3 ss maizenna
Skrap ut frøene på vaniljestangen og kok sammen med melken (både stang og frø).
Visp sammen eggeplommer, maizenna og sukker. Når melken når kokepunktet helles 1/3 av melken over eggeblandingen og rør godt. Slå så resten av melken over og rør sukkret godt ut før det kokes videre på svak varme. Rør hele tiden. Avkjøl så blandingen helt. Strø over litt melis slik at det ikke dannes snerk på toppen. Pisk så vanilje kremen opp og den er klar til bruk.

Kan også fint bruke ferdig vaniljekrem men denne er bare himmelsk god på smak :)
melis glasur
kokos

Smelt smøret og tilsett melken. La dette bli 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkene melken.
Bland alt det tørre i en kjøkken maskin ( ikke hai alt hvetemelet).
Tilsett så melken i mel blandingen og rør dette godt sammen. Tilsett evt mer hvetemel men deigen skal være litt klissete for da blir bollene luftige:)
Hev så i 30 minutter.
Trill ut boller og etterhev i ca 20-30 minutter. 
Lag en liten fordypning i hver bolle og legg 1 ss med vanilje krem på toppen.
Stek så bollene ved 225 grader i 10-12 minutter.

Avkjøl på rist.
Lag så en melis glasur og bre over bollene. Rull så i kokos og server :)

Enjoy :)

søndag 16. februar 2014

Hjemmebakt ciabattabrød


Hva er vel bedre enn å stå opp en søndags morgen og kjenne duften av noe nybakt
og ny kokt kaffe?
Det gjorde familien min i dag og de sa ikke akkurat nei takk :)
Disse er lette og lage og smakte kjempe godt med ost,kylling og litt salat på.

Oppskriften på disse fant jeg i kokeboken til Manuela, en av mine favoritter :)
Boken heter Manuelas hjemmebakst og den inneholder mange gode oppskrifter :)